Как да преглеждате и изтривате активността на Google Lens?



Google Lens, с дълбоки възможности за обучение, може да разпознае какво вижда камерата ви, да чете етикети, да прави онлайн търсения по идентифицираните обекти и дори да предприема действия. Например, насочете го към етикет на WiFi, съдържащ потребителското име и паролата, и той автоматично ще свърже вашия смартфон с тази WiFi мрежа. Въпреки че идентифицирането на етикет за WiFi и четенето му е добре, но определено има някои дейности, които правим с нашите камери за смартфони, които предпочитаме да запазим частни.

Ако Google Lens анализира дейностите ви вчера ви кара да се притеснявате, не се притеснявайте, защото Google ви предоставя начин да изтриете записаната активност на Google Lens.

Преглед на активността на Google Lens

Можете да видите цялата активност на Google, включително историята на Google Lens от връзката активност в Google. За да продължите, отворете страницата на Google Lens Activity от страницата MyActivity на Google и влезте с идентификационните си данни за профила си в Google. Тук ще бъдат изброени всичките ви дейности в услугите на Google, които включват Google Търсене, Реклами, Диск, Gmail, Мобилни дейности и др.

Можете да видите активността на обектива цялата история на инцидента, който сте използвали с Google Lens. В допълнение към това, можете да групирате дейността си и да филтрирате дейностите, за да групирате дейностите. Можете също да търсите определена дейност с ключова дума.

От основния екран можете да изберете опцията „Филтриране по дата и продукт“ и в опцията „Филтриране по продукт на Google“ изберете Google Обектив. Цялата ви дейност на Google Lens ще бъде посочена заедно с времето, когато тази дейност се е случила. Ако искате да видите повече подробности за дадена дейност на обектива, можете да кликнете върху този инцидент на Google Lens, за да видите подробностите за тази дейност.

Изтриване на активността на избраните обекти

Въз основа на активността и броя на инцидентите можете да изберете да изтриете една дейност от група дейности въз основа на дата или ключова дума.

За да изтриете отделна активност на Google Lens, отворете тази дейност и кликнете върху бутона с три точки в горния десен ъгъл. Ще бъде видима опция за изтриване, която можете да използвате, за да изтриете активността от историята на Google MyActivity.

Изтриване на активността на обектива по групи

Можете също да изберете няколко дейности от страницата и да ги изтриете наведнъж. Просто кликнете върху логото на Google Lens, което се появява до заглавието на Google Lens и ще се превърне в квадратче за отметка.

След като изберете една дейност, можете по подобен начин да изберете всички други дейности на Google Lens, които искате да изтриете. просто кликнете върху бутона за боклук, който се появява в горния десен ъгъл на екрана, за да изтриете избраните дейности.

Изтриване на активността по дата

След като приложите филтъра по-горе, за да видите цялата дейност на Google Lens, ще забележите, че има синя лента, която е под всичките й дейности през този конкретен ден.

Ако искате да изтриете всичките си дейности с Google Lens по дата, отидете в секцията за активност на този ден и отворете менюто с опции с помощта на бутона с три точки и кликнете върху Изтрий.

Изтрийте активността по даден диапазон

Какво правите, ако искате да изтриете активността на обектива за последния месец или година? Ако искате да направите групово изтриване на активността на Google Lens с помощта на диапазон от данни, отворете менюто с помощта на бутона с 3 точки и изберете опцията „Изтриване на активността по“. Изберете периода от време на отворената страница и кликнете върху Изтриване.

Когато натиснете Изтрий, ще ви се покаже съобщение, което показва как събраната информация ще бъде полезна за персонализиране на опита ви при използване на услугите на Google.

Можете да кликнете върху „OK“ и след това дайте потвърждение, за да продължите с изтриването, ако наистина искате да изтриете някои или всичките ви дейности на Google Lens.

Поставяне на пауза в Google Lens Activity Logging

Независимо дали го знаете или не, услугите се предоставят безплатно на цената на предаването на нашата лична информация на Google, така че те да могат да ни направят карта на героите - какво харесваме, къде отиваме, когато пътуваме, колко често пътуваме видове храни, които предпочитаме и какво не. Вероятно повече Google знае повече за нас, отколкото ние познаваме. Сега с Google Lens се записват и изображенията от камерите ви и когато ги търсите онлайн.

Това са няколко начина, по които можете да премахнете регистрираната дейност на Google Lens. Ако искате, на същата страница ще намерите опция „Управление на дейностите“. Можете да го използвате, за да укажете на Google да постави на пауза записа на активността си в Google Lens. Тази настройка ще гарантира, че докато функцията Google Lens работи, но не и да съхранява активността на Google Lens на сървърите на Google за бъдещ анализ на данни. Въпреки това, това не се отразява на миналите ви данни и трябва да го изтриете ръчно, като използвате методите, споменати по-горе, ако искате да ги премахнете за постоянно.

Google Lens е невероятно приложение от Apple. Google регистрира дейността на Google Lens, за да подобри услугите си. Въпреки това, потребителят има избор да преглежда активността на Google Lens. Когато се отнасяте към поверителността ви и не искате да запазите историята, можете да изтриете активността на Google Lens от профила си.

Предишна Статия

20 най-добри подаръка за мъже под 100 долара

20 най-добри подаръка за мъже под 100 долара

Зимата идва и е почти Кристман само за един месец. Може би търсите някои най-добри бюджетни подаръци за мъже, за най-добрата половина, партньор, брат, приятел или дори за баща си. Ако не сте наясно с отклонението на културата на подаръци през тези години, то е от технологичните приспособления. Всеки е буквално свързан ...

Следваща Статия

Как да активирате частното сърфиране в Google Chrome?

Как да активирате частното сърфиране в Google Chrome?

Facebook кикотене Pinterest WhatsApp телеграма Chrome е един от леките и бързи браузъри от Google. Когато искате да проверите всяка уеб страница в невидим режим (частно сърфиране), Google Chrome предлага режим на инкогнито браузване. Докато използвате режим „инкогнито“, уеб страниците, които отваряте, и изтеглените файлове, докато сте в режим „инкогнито“, не се записват в ист...