Как да споделяте снимки и публикации в албуми в Google Фото?



Facebook кикотене Pinterest WhatsApp телеграма

    Google стартира Google Photos App през 2015 г. с неограничено пространство за качване на снимки за потребители на смартфони. За много кратко време, Google Фото стана една от най-добрите приложения за архивиране на снимки сред потребителите на смартфони с невероятни функции и безплатна услуга за архивиране. Ден след ден Google Developers добавя много функции, като възможността за създаване на колажи, филми и стилизирани опции, AI интеграция и т.н.

    Наскоро разработчиците на Google въведоха повече функции за споделяне на Google Фото с приятели, качване на снимки в друг споделен Google Албум и т.н., което направи това приложение за снимки най-добрата услуга за архивиране на снимки, базирана на Cloud. Нека да отидем още по-дълбоко и да видим функциите на Google Фото като предложено споделяне, споделени библиотеки, сътрудничество с Google Фото албум и др.

    Активиране на препоръчителното споделяне от Google Фото

    Google Фото вече стана по-социален от всякога и направи споделяне без усилие. Потребителите могат да направят снимка и това е всичко. Google Фото ще анализира снимката с помощта на разпознаването на лица и възможностите за машинно обучение, след което ще изпрати уведомление за споделяне и на кого да сподели. Ако това не е достатъчно, Google Фото избира само най-добрите снимки от наличните снимки. Предложеното споделяне позволява на потребителя да споделя снимки с хората, предложени от приложението, да премахне ненужното предложение или да добави необходимо предложение.

    Ако искате да споделите снимките с някой без Google Photo, можете да го споделите чрез връзка, която може да бъде изпратена по имейл или текстово съобщение. Потребител с покана за споделен албум на друго лице може да добави свои собствени снимки в колекцията, които могат да се видят от всички, които имат достъп до албума. Ако пропуснете всяко предложение за споделяне, то ще се покаже в раздел, наречен пропуснати предложения, както е показано на изображението по-горе.

    Задайте споделени библиотеки за Google Фото

    Google Снимки направи много по-лесно споделянето на пълната колекция от снимки с други хора. Можете също да конфигурирате споделянето само на снимки на конкретни хора и функцията, която прави това възможно, се нарича Споделени библиотеки. Подчертаното приложение на тази функция е, че двойките споделят снимки на децата си. Тази функция може да се използва от приятели, членове на семейството и каквото и да е. Човек може да избере да запази всички или предпочитаните снимки от споделените снимки от тази библиотека. Това дава възможност на потребителя да направи тези търсени снимки. Потребителят може също да избере да споделя снимки само от определена дата.

    За да настроите Споделени библиотеки, отворете прозореца на менюто на Google Фото. От списъка докоснете „Сподели своята библиотека“, която ще отвори списък с контакти за споделяне на снимките. Изберете предпочитани контакти и направете избора дали да споделяте всички снимки или снимки на конкретни лица от определена дата или от всяко време.

    Споделянето на Google Фото с други

    Google Фото не само ви позволява да споделяте снимки, но и да предлагате някои опции за споделяне. Потребителят може да позволи на други хора да видят създаден от тях албум, да позволи на другите да добавят снимки в албум и да оставят други да коментират албум. За да позволите на другите да виждат албум, който сте избрали за други, отворете албум и изберете бутона още (менюто за точки) в горния ляв ъгъл на екрана.

    От падащото меню изберете „Опции за споделяне“. Включете превключвателя за опция „споделяне“. Ще се генерира споделена връзка, която може да бъде копирана и изпратена на всеки, който пожелае.

    Нека потребителите да си сътрудничат в албума на Google Фото

    Както бе споменато по-горе, потребителят може да позволи на другите да добавят снимка към албума си. За да направите това, отворете предпочитания албум и стигнете до още опция (горе вдясно на екрана) и изберете опцията 'Споделяне'.

    Можете да изключите опцията „Сътрудничество“, като използвате превключвателя според снимката по-горе.

    Контролирайте коментарите в Google Фото

    След това можете да контролирате коментарите на снимките в споделените албуми. Отворете създаден албум. След това изберете „Опции за споделяне“ в по-голямата част (три вертикални точки в горната дясна част). Включете / изключете превключвателя „Коментар“, за да разрешите / блокирате коментари от други.

    Google Фото направи споделянето много по-лесно и по-социално. Новото подобрение, направено за споделяне, ви дава възможност, както казва Google, „по-малко време да споделяте спомените си и повече време да ги ползвате”.

    Предишна Статия

    8 Предимства на GPS таблети над Специализирани GPS устройства

    8 Предимства на GPS таблети над Специализирани GPS устройства

    Смарт телефони и таблети убиват пазара на GPS през последното десетилетие. GPS производителите се опитват да добавят повече функции и вградени сензори с GPS устройство, за да го направят по-интелигентен. Определено, има куп ползи от GPS таблетки над предназначени GPS устройства. Тези предимства и характеристики отблъскват GPS устройствата зад GPS таблети и смар...

    Следваща Статия

    7-те най-добри Roku телевизионни канали за прехвърляне на скъпата кабелна телевизия

    7-те най-добри Roku телевизионни канали за прехвърляне на скъпата кабелна телевизия

    Facebook кикотене Pinterest WhatsApp телеграма Roku е едно от най-добрите устройства за стрийминг, което предлага невероятни канали за забавление. Този списък включва филми, музика, научно образование и т.н. Подобно на доставчика на кабелна телевизия, тези Roku стрийминг канали могат да донесат телевизионно изживяване в реално време във вашия хо...