Как да активирате частното сърфиране в Safari?



Когато сърфирате в мрежата, Safari съхранява информация за посещаваните от вас уебсайтове. Ако сте включили запаметяването на парола в предпочитанията за автоматично попълване, Safari също така запазва всички потребителски имена и пароли, които въвеждате за автоматично попълване, когато посещавате уеб страницата следващия път.

Ако някой орган провери компютъра, след като прегледате няколко уеб страници, тогава можете да получите цялата си история на прегледи, включително функция за автоматично попълване, ако посетят същата уеб страница, която посещавате и преди. Те могат да видят поведението ви на сърфиране или списъка с съхранени пароли, очевидно не са подходящи за поверителността ви. За да попречите на другите да получат достъп до тази информация, можете да активирате Private Browsing, преди да започнете да разглеждате.

Следвайте тези снимки на екрана, за да включите личното сърфиране.

  • Докато сърфирате в уеб страница, използвайки Safari, изберете меню Действие> Лично сърфиране. (Менюто Действие се намира в горния десен ъгъл на прозореца на Safari и прилича на предавка.) В полето за адрес се появява личен бутон, който показва, че е включено частното сърфиране.

  • Когато видите съобщение за потвърждение, щракнете върху OK. Можете да видите снимката на екрана от дясната страна, обозначена като PRIVATE, потвърждавайки, че сте включили частното сърфиране.

Частното сърфиране винаги се изключва, когато отворите Safari, дори и да е било включено, когато последно сте затворили Safari. Приставките, които поддържат частното сърфиране, също спират да съхраняват бисквитки и друга информация за проследяване.

Можете да изключите „Частно сърфиране“, в което не искате да бъдете лични. Следвай тези стъпки:

  • Докато сърфирате в уеб страница с Safari, изберете меню Действие>; Частно сърфиране (така че отметката изчезва) или щракнете върху бутона Лични в полето за адрес. (Менюто Действие се намира в горния десен ъгъл на прозореца на Safari и прилича на предавка.)
  • Затворете всички прозорци на Safari, които сте използвали за преглед на лична информация. Ако не затворите прозорците, другите потребители могат да ги видят, като използват бутоните Назад и Напред.
  • Ако сте изтеглили елементи от уебсайтове, Private Browsing премахва само имената на елементите, които сте изтеглили от прозореца Downloads. За да се отървете от самите елементи, изтрийте ги от компютъра си.

Да предположим Ако забравите да включите частното сърфиране и искате да направите същото лично поверително сърфиране след известно време, можете да направите това по този начин. След като приключите с сърфирането, изберете менюто Действие> Нулиране на Safari. (Менюто за действие е близо до горния десен ъгъл на прозореца Safari и прилича на предавка). Това ще изчисти цялата история с едно кликване.

Искате ли да знаете повече подробности за частното сърфиране в Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari на Apple, Opera, iPad / iPhone Safari? Моля, прегледайте цялата статия за Защита на данните, докато сърфирате в обществен компютър.

Предишна Статия

Как да прехвърляте файлове между смартфон и компютър?

Как да прехвърляте файлове между смартфон и компютър?

Facebook кикотене Pinterest WhatsApp телеграма Понякога може да се наложи да се движите около файлове между смартфони и компютър като iPhone, Android, Mac и PC. Това е необходимо, тъй като през повечето време зависим от нашите смартфони да правят снимки, да съхраняват музика и видео и дори да носят лични файлове като USB устройство за съхранение. Използвахме, за да редактираме снимките и видеоклиповете и да ги споделяме с вашите приятели и семейства. Има два начина за прехвърляне на файлове между устройствата, банков превод и безжичен трансфер. Безжичният трансфер включва Bluetooth...

Следваща Статия

Топ 7 безплатни инструменти за извличане на изпълнението на бавно работещ компютър

Топ 7 безплатни инструменти за извличане на изпълнението на бавно работещ компютър

Без значение колко високоскоростен процесор, най-новата дънна платка или най-новата операционна система, която получавате, или най-добрата марка, производителността на вашия компютър може да се влоши от ден на ден, ако компютърът ви не е чист. Вашата папка за Windows се натъпква с нежелани файлове, свободното ви пространство на твърдия диск ще достигне до червено предупреждение, бисквитките за бисквитки от всички посетени от вас сайтове. ...