Как да деактивирате разпознаването на лица на Facebook?



Facebook кикотене Pinterest WhatsApp телеграма

    Още през 2013 г. Facebook въведе Face recognition, което позволява на потребителите лесно да маркират приятелите си в снимки, които са заснели. Въпреки това, наскоро през декември 2017 г., Facebook пусна някои нови функции за разпознаване на лица. Това предизвика известно объркване сред много хора за това какво да очаквате от тази актуализация и как тя се отразява на поверителността. Компанията за социални мрежи се е погрижила да запознае потребителите с промените и дори предлага един превключвател за тези, които не са много удобни за него. Всъщност през последните няколко дни може да сте забелязали съобщение във вашата емисия за новини, което ви информира за същото.

    Нека да разгледаме какво наистина се е променило и за тези, които са загрижени за вашата поверителност, можете да изключите функцията за разпознаване на лица във Facebook.

    Какво е разпознаването на лицето във Facebook?

    Актуализираната технология на Facebook за разпознаване на лица идва с три нови функции. Той помага да се определи кога непознати използват снимката. Тъй като снимките в профила са винаги публични, Facebook ще ви уведоми, ако снимката ви се използва от друг профил. След като бъде уведомен за това, човек може да се чувства свободен да докладва и премахва фалшивия профил от Facebook. Функцията следователно осигурява ефективен начин за защита на неприкосновеността на личния живот.

    Facebook използва и технологията за разпознаване на лица, за да определи кога някой качва снимка на вас, но не ви маркира в нея. След това Facebook изпраща известие, което ви позволява да прегледате и маркирате себе си на снимката. Тази функция работи само ако човекът, който е качил снимката, ви е включил в избраната аудитория. Това по принцип означава, че ще бъдете уведомени, когато приятелите ви качват снимки на вас, стига да е поверително за приятели или обществени.

    Разпознаването на лица във Facebook също е полезна функция за хора със зрителни увреждания. Използвайки тази технология, тя може да определи кой е в снимка или видеоклип, докато прелиства през новинарската емисия, дори ако този човек не е маркиран в картината. Това обаче ще работи само ако споменатият човек на снимката вече е приятел във Facebook.

    Facebook настройката за разпознаване на лица е включена по подразбиране; ако в миналото сте изключили разпознаването на лица за маркиране на снимки; след това ще остане OFF докато бъде активирана. Това каза, в крайна сметка, всичко се свежда до лични предпочитания. Но, ако разпознаването на лица не е ваша чаша чай, Facebook го прави лесно да го изключи напълно. Това ще доведе до пропускане на всички функции на разпознаване на лица, тъй като понастоящем няма достъп до отделни превключвания за всяка конкретна функция.

    Изключете функцията за разпознаване на лица на Android

    Настройките на Facebook за Android и iPhone са почти еднакви. Въпреки това, в името на потребителите на смартфони, ние ще ви обясним със снимки на екрани, как да изключите функцията за разпознаване на Facebook върху Android и iPhone. Трябва да изключите разпознаването на лицето само на едно устройство, след което Facebook ще запази същите промени на всички устройства в случай, че използвате един и същ профил на Facebook на няколко устройства.

    За да изключите функцията за разпознаване на лица на вашия Android смартфон;

    Отворете мобилното приложение Facebook, натиснете иконата Настройки> Още> Настройки на профила> Настройки за разпознаване на лица.

    В тази категория можете да деактивирате разпознаването на лица, като изберете „ Не “ като отговор на въпроса „Искате ли Facebook да може да ви разпознава в снимки и видеоклипове?“.

    Facebook Разпознаване на лица на iPhone

    Разпознаването на лице може по подобен начин да бъде деактивирано в iOS от мобилното приложение Facebook. Следвайте тези няколко прости стъпки, за да изключите функцията за разпознаване на лице:

    Отваряне на приложението Facebook на iPhone> Докоснете долния десен ъгъл за Меню> Превъртане надолу за Настройки> Настройки на профила> Разпознаване на лица.

    От менюто Настройки на акаунта докоснете „ Разпознаване на лице “. За да изключите функцията за разпознаване на лица, докоснете въпроса „Искате ли Facebook да може да ви разпознава в снимки и видеоклипове?“. и изберете „Не“.

    Изключете функцията за разпознаване на Facebook на работния плот

    Ако нямате достъп до мобилния телефон, можете да използвате десктоп браузъра, за да изключите разпознаването на лица във Facebook. Също като вашия мобилен телефон можете да направите същото и на работния плот. Следвайте тези лесни стъпки, за да изключите разпознаването на лице на работния плот:

    Първо, отворете Facebook на работния плот и влезте в профила си. Сега кликнете върху стрелката надолу и отидете в „Настройки“ в горния десен ъгъл.

    След като отворите настройките на Facebook, можете да видите настройките за разпознаване на лица в менюто отляво на страничната лента. Кликнете върху разпознаване на лица и след това редактирайте, за да продължите.

    Сега имате възможност да изберете Да или Не за разпознаване на лица във Facebook акаунта. Тук можете да изберете "Не", за да изключите функцията за разпознаване на лица във Facebook.

    Благодарение на простия превключвател на Facebook, всеки може лесно да изключи функцията за разпознаване на лица. Както при всяка нова технология, разпознаването на лице има и облак от съмнения, който го заобикаля. Въпреки, че показва обещание и идва с някои страхотни функции, може да не е за всеки. Но дали ще остане тук, зависи от вас днес. В края на краищата, ние сме вените, които захранват сърцето на тази социална мрежа.

    Предишна Статия

    20 най-добри подаръка за мъже под 100 долара

    20 най-добри подаръка за мъже под 100 долара

    Зимата идва и е почти Кристман само за един месец. Може би търсите някои най-добри бюджетни подаръци за мъже, за най-добрата половина, партньор, брат, приятел или дори за баща си. Ако не сте наясно с отклонението на културата на подаръци през тези години, то е от технологичните приспособления. Всеки е буквално свързан ...

    Следваща Статия

    Как да активирате частното сърфиране в Google Chrome?

    Как да активирате частното сърфиране в Google Chrome?

    Facebook кикотене Pinterest WhatsApp телеграма Chrome е един от леките и бързи браузъри от Google. Когато искате да проверите всяка уеб страница в невидим режим (частно сърфиране), Google Chrome предлага режим на инкогнито браузване. Докато използвате режим „инкогнито“, уеб страниците, които отваряте, и изтеглените файлове, докато сте в режим „инкогнито“, не се записват в ист...